Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції під час закритого засідання 24 листопада вирішив визнати незадовільним розслідування Генпрокуратурою та Міністерством внутрішніх справ злочинів, скоєних під час Майдану, а також корупційних злочинів режиму Януковича. Як писав «Голос України», на минулому засіданні комітету 19 листопада депутати не змогли ухвалити жодного рішення через те, що народний депутат Володимир Парасюк вдарив запрошеного представника СБУ Василя Пісного.

 

Після засідання член комітету Юрій Дерев’янко в коментарі журналістам повідомив, що прийнято декілька рішень. Зокрема, комітет звернувся до Генпрокурора з пропозицією збільшити чисельність та поліпшити матеріально-технічне забезпечення Управління спеціальних розслідувань ГПУ, слідчі якого розслідують злочини проти мирних громадян за часів Революції Гідності, звернутися до Генпрокурора, глав МВС та СБУ про надання Верховній Раді інформації про можливе незаконне прослуховування телефонів народних депутатів (про що заявив на минулому засіданні комітету лідер Радикальної партії Олег Ляшко).


Також антикорупційний комітет вирішив звернутись до директора Національного антикорупційного бюро України з проханням провести перевірку майнового стану Генпрокурора України Віктора Шокіна і заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Пісного, до голови СБУ — щодо законності отримання Пісним статусу учасника АТО.


Як повідомив перший заступник голови комітету Борислав Береза, на наступне засідання комітету депутати вкотре запросили міністра МВС та голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе. Нині стосовно призначення першим заступником керівника поліції скандально відомого Василя Паскала, котрого звинувачують у начебто причетності до розгону Майдану. Б. Береза пообіцяв, що наступне засідання комітету «буде відкритим для всіх зацікавлених ЗМІ».


У свою чергу, секретар комітету Дмитро Добродомов на своїй сторінці у Фейсбуці так прокоментував закрите засідання антикорупційного комітету: «Ні Аваков, ні решта дискредитованих урядовців на чолі з Яценюком так і не зрозуміли головних вимог Майдану. І з їхніх абсолютно зухвалих рішень зрозуміло, що ніколи і не зрозуміють. Тому їм не місце у владі — це очевидно! Питання: як відреагують на їхні дії депутати під час звіту уряду після 12 грудня, коли спливає імунітет цього так званого уряду...».