Росія продовжує шукати можливості висловити Анкарі своє обурення за збитий Су-24. У середу розлючений натовп закидав посольство Туреччини в Москві яйцями, помідорами, камінням, пляшками (на знімку)... Результатом народного бунту стали розбиті вікна, забруднені стіни, купи сміття навколо посольства. Місцева поліція не заважали народові чинити «акт помсти».

 

 

Стало відомо, що російські туроператори припинили продаж путівок до Туреччини, а представники шоу-бізнесу оголосили про намір відмовитися від гастролей до цієї країни.


До процесу покарання традиційно підключився і Росспоживнагляд. Там заявили, що мають претензії до легпромівської продукції із Туреччини. Також, як повідомляє РІА «Новости», Росспоживнагляд наголошує на «невідповідності вимогам якості й безпеки м’ясної продукції, продукції з водних біологічних ресурсів, кондитерських виробів, а також фруктів, овочів, горіхів». Помічник російського прем’єра, колишній керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко закликав не купувати турецькі товари. А міністр сільського господарства Олександр Ткачов повідомив, що з 26 листопада на прикордонних переходах буде розміщено «додаткових інспекторів для додаткових обстежень турецьких товарів».


Російська митниця спрацювала на випередження: уже в середу без пояснень причин вантажі з Туреччини не пропускають.


І після всіх цих дій у Москві продовжують чекати «реалістичних пояснень від турецької сторони». Це вчора заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. А кремлівську версію «реалістичного пояснення» інциденту на сирійсько-турецькому кордоні озвучив постійний представник Росії у Європейському Союзі Володимир Чижов: «Російський бомбардувальник Cу-24 не порушував турецький повітряний простір, весь інцидент з атакою на нього був спланований заздалегідь», — цитує дипломата РІА «Новости».


Фото Xіnhua/Укрінформ.