Канцлер Німеччини Ангела Меркель переконана, що «з ІДІЛ потрібно боротися військовими методами», і обіцяє: Німеччина швидко визначиться, яку допомогу зможе надати Франції. Таку заяву було зроблено в Парижі під час зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє DW.

 

«Якщо Німеччина зможе піти далі, це буде дуже хороший сигнал», — заявив натомість Франсуа Олланд. Офіційний Париж очікує від Німеччини більшої участі в боротьбі з Ісламською державою. Як відомо, досі внесок ФРН в дії коаліції обмежувався наданням військової допомоги сирійським курдам. Поки що Німеччина не брала участі у воєнних діях.


Рішення посилити авіаудари по позиціях Ісламської держави підтримали депутати Національної асамблеї Франції. Як повідомляє AFP, за нього проголосувало 515 депутатів, лише четверо висловилися проти, десятеро — утрималися. Виступаючи перед голосуванням, прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що «альтернативи знищенню Ісламської держави немає».


На вчора президент Франції Франсуа Олланд запланував переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Цікаво, що в переддень зустрічі Сполучені Штати наклали санкції на чотирьох громадян Росії та шість російських компаній, звинувативши їх у підтримці уряду Башара аль-Асада і участі в нафтових оборудках між сирійським урядом та ІДІЛ. Як повідомляє The Wall Street Journal, у чорному списку, зокрема, опинився і банк «Російський фінансовий альянс», співвласником якого є президент Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов.