Розвиток вітчизняного кінематографа треба забезпечити на законодавчому рівні. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман під час візиту на знімальний майданчик студії FІLM. UA, де відбуваються зйомки україно-франко-бельгійського фільму «Поліна» (на знімку).

 


«Я отримав великі враження від того, що побачив на майданчику, де знімається дуже сучасне кіно з зірковим колективом», — сказав глава парламенту. В. Гройсман висловив думку, що розвиток кіноіндустрії та кіновиробництва є «дуже важливим потенціалом для України», згадавши, що багато прекрасних фільмів було створено саме на українських студіях. Він зауважив, що нещодавно мав зустріч з продюсерами українських телеканалів та представниками продакшн-студій, «готовими робити справжнє українське кіно».


У Верховній Раді, поінформував В. Гройсман, зареєстровано низку законодавчих актів, необхідних для поштовху розвиткові кіноіндустрії. «Я робитиму все для того, щоб український кінематограф відбувся, і переконаний, що у парламенті є багато колег, які сповідують такі ж погляди», — зазначив глава законодавчого органу. Наше завдання — зробити все, щоб повернути Україні колишню славу, заявив він, наголосивши: «Неприпустимо, коли в нас немає сучасного власного кіно. Це дуже серйозний виклик, тому що це сотні мільйонів доларів інвестицій».


Під час перебування на знімальному майданчику В. Гройсман поспілкувався з режисером фільму Оліасом Барко — призером Каннського міжнародного кінофестивалю, володарем Гран-прі Римського кінофестивалю, призу за кращу режисуру другого Одеського міжнародного кінофестивалю, та оператором Тьєррі Арбогастом — володарем технічного гран-прі Каннського кінофестивалю, який постійно співпрацює з Люком Бессоном.

 

Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

 

Факт

 

Зйомки повнометражного фільму «Поліна» розпочалися у Києві першого листопада цього року. В історії українського кіно — це перша масштабна міжнародна копродукція (спільне виробництво) в жанрі сімейного фентезі. Продюсерами картини виступила бельгійська компанія WІLDTRІBEFІLMS і українська студія FІLM. UA. Фільм знімається англійською мовою. Світову прем’єру стрічки «Поліна» заплановано на 2016 рік.