У Вінницькому вищому професійному училищі цивільного захисту ДСНС України завершився фінальний етап всеукраїнського конкурсу «Кращий начальник караулу».


Серед завдань були і теоретичні питання, і практичні дії. Зокрема, у перший день учасники проходили тести на знання нормативних документів, на швидкість надягали захисний одяг і спорядження та виконували вправи з рятувальною мотузкою. Крім цього, конкурсанти підіймалися по штурмовій та висувній драбинах.


Переможцем конкурсу на звання кращого начальника караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів став Мирослав Петраш з Івано-Франківщини. Другим був Сергій Зданевич з Волині, а третім — Олександр Панасюк з Хмельниччини. У номінації «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони об’єктів» переміг Сергій Шашок з Рівненщини, срібним призером став Андрій Ковалишин з УДСНС в Івано-Франківській області, а бронзовим — Володимир Ткач з Одещини.


Найвправніші учасники отримали від організаторів почесні грамоти, а нагородження переможців конкурсу найближчим часом відбудеться у столиці.