Нинішній Кабінет Міністрів не здатний проводити економічні реформи. Таку думку висловив під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат Олег Барна (на знімку внизу)(фракція Блок Петра Порошенка).

«Ми, депутати, підписували коаліційну угоду, щоб розбудовувати добробут держави, щоб втілити в життя ідеї Майдану, — сказав він. — Натомість отримали реформи економіки, які звелися до дерибану ліквідних підприємств. Пенсійна реформа звелася, фактично, лише до збільшення пенсійного віку. Порушення бюджетного процесу для уряду стало вже фактично системним. А реформування міліції завершилося зміною назви на поліцію».
За словами депутата, замість Кабміну реформаторів і патріотів ми отримали уряд «жебраків кредитів». «Будь-який уряд не може побороти корупцію, якщо його очолює сам корупціонер», — заявив Олег Барна.
Парламентарій закликав «об’єднатися і відправити цей уряд у відставку, щоб набрати нову команду реформаторів, які будуть незаангажовані впливом на них».

Водночас заступник голови фракції БПП Микола Томенко (на знімку) на брифінгу нагадав законодавчу процедуру розгляду звіту уряду: щорічний звіт Кабінету Міністрів про результати виконання діяльності повинен бути поданий до парламенту не пізніш як за 15 днів. Якщо рахувати календарні дні, то останній термін — п’ятниця, якщо без вихідних, то звіт уряду вже має бути в парламенті. Після його отримання документ повинні розглянути всі парламентські комітети й ознайомитися. Під час заслуховування звіту уряду 11 грудня, крім прем’єра, мають із співдоповідями виступити представники економічних комітетів, а обговорення повинно відбутися за повною процедурою, а не як під час «години запитань до уряду». Цього вимагає стаття 228 Регламенту. Потім Верховна Рада приймає відповідну постанову. Якщо звіт уряду визнано незадовільним, парламент приступає до розгляду резолюції недовіри Кабінетові Міністрів.
М. Томенко повідомив, що зареєстрував у парламенті проект постанови про зміну календарного плану проведення сесії, щоб зробити тиждень 14—17 грудня пленарним, тобто три підряд пленарні тижні в грудні. «За моїм прогнозом, теоретично можливо, що ми розглянемо питання долі уряду: або його змінимо, або переформатуємо, розглянемо питання бюджету і не будемо робити заручниками український народ і місцеву владу», — заявив парламентарій.