Сорок три тисячі ялинок підготують до продажу закарпатцям лісівники. Саме такий ліміт на заготівлю зелених красунь передбачено у держлісгоспах області. В.о. начальника облуправління лісового і мисливського господарства Валерій Мурга (на знімку) каже, що заготівля ялинок проводитиметься на спеціально створених плантаціях. В усіх підприємствах облаштують торговельні майданчики, де продаватимуть деревця напередодні свят. На кожному буде бірка з відповідним кодом про його походження. Ціни на ялинки посадовець не назвав, пояснивши, що вони ще формуються. Водночас зазначив, що вартість їх не надто різнитиметься від минулорічної, яка становила п’ятдесят гривень за метр.

 


На особливому контролі — питання збереження в передноворічний період насаджень від незаконних рубок. Уже формують рейдові бригади з працівників державної лісової охорони, територіальних органів національної поліції, екологічної служби, представників місцевого самоврядування, громадських організацій.


— За одне незаконно зрубане протягом грудня-січня хвойне деревце з діаметром пня до десяти сантиметрів розмір штрафу становитиме 247 гривень. Відповідно з діаметром пнів 10—14 сантиметрів — 436 гривень, діаметром 14—18 сантиметрів — 1121 гривню, а діаметром 18—22 сантиметри — 2300 гривень, — попередив Валерій Мурга.


Закарпатська область.


Фото прес-служби ОДА.