Фракція Радикальної партії пропонує зробити п’ятницю повноцінним робочим днем у парламенті, а також збільшити до трьох годин час запитань до уряду. Відповідний законопроект зареєстрував у Верховній Раді народний депутат Віктор Галасюк. Про це він повідомив під час брифінгу.


Годину запитань до уряду, наголосив народний обранець, треба зробити не імітаційною, а справжньою. «По-перше, приходять не всі міністри. По-друге, це більше має вигляд прес-конференції, а нам потрібна фахова дискусія. Щоб кожен народний депутат мав не номінальне, а реальне право поставити запитання урядовцям й отримати розлогі відповіді, а не політичні декларації», — сказав він.


Крім того, за словами В. Галасюка, законопроект передбачає обов’язкову участь у засіданнях парламентських комітетів міністрів та їхніх заступників.


«Звертаюся до Голови Верховної Ради, щоб він дав доручення профільному комітету невідкладно розглянути цей проект закону, і наступного пленарного тижня ухвалити його в сесійній залі», — наголосив народний депутат.