Перша сесія новообраної Івано-Франківської міської ради відбудеться 1 грудня. А напередодні місцеві громадські активісти та експерти презентували перших п’ять вимог до влади. 


Перша вимога стосується принципів прозорості та відкритості на практиці. Зокрема, міському голові та депутатам пропонують ухвалити Регламент ради та виконавчого комітету, положення про постійні депутатські комісії, де буде зазначено, що всі проекти рішень оприлюднюються за 20 днів до розгляду, інформація про депутатів-прогульників стає відкритою та здійснюється безперешкодний доступ громадян на засідання ради та виконавчого комітету. Друга вимога —- запровадження системи електронних державних закупівель для всіх головних розпорядників коштів, комунальних установ та організацій. Третя — щорічна публікація депутатських декларацій про доходи на офіційному сайті ради. Наступна — оприлюднення та загальне обговорення проекту бюджету міста, а також видатків з нього по кожній комунальній установі та організації. П’ята — відійти від практики партійних квот та включити до складу виконавчого комітету представників громадськості.


Ініціатори вимог направили їх офіційним листом міському голові Руслану Марцінківу, а згодом надішлють кожному очільнику депутатської фракції, коли такі будуть утворені.

Також активісти наголосили, що це тільки перші вимоги, за ними будуть і наступні.


Івано-Франківська область.