Участь у виборах Красноармійського міського голови та депутатів міської ради взяли 22 тисячі 136 виборців (37,58 відсотка). Такі дані Центральна виборча комісія отримала від органів ведення Державного реєстру виборців. Надзвичайних подій, які могли б перешкоджати проведенню голосування на виборчих дільницях, зафіксовано не було.

 

Проте під час підрахунку голосів на одній із дільниць було виявлено невідповідність кількості контрольних талонів використаних бюлетенів та підписів виборців у списку за отримання бюлетенів. Про це повідомили спостерігачі Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА. З огляду на це, дільнична виборча комісія №141088 у мікрорайоні Шахтарський своєю постановою визнала голосування на дільниці недійсним.


«Члени комісії не змогли достовірно встановити результати волевиявлення виборців через зникнення 329 бюлетенів для голосування за кандидатів на посаду міського голови і 343 бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати міськради», — сказано в повідомленні ОПОРИ.


Водночас громадські організації вважають, що ситуація з розбіжностями потребує невідкладного розслідування з боку правоохоронних органів для встановлення імовірних фактів фальсифікації виборчої документації.

Вл. інф.