У кораблів, які йдуть під прапором Росії, почали виникати проблеми з проходженням протоки Босфор, яка сполучає Чорне море з Мармуровим. 


За даними системи відстеження переміщення суден онлайн marіnetraffіc. com, у неділю російські судна переміщувалися зигзагами й колами, довго чекаючи дозволу зайти в протоку, повідомляє УНІАН з посилання на Центр транспортних стратегій. Лінії руху кораблів під прапорами інших країн у цей день затримок не зазнали. Аж пізно ввечері 29 листопада кораблі під російським прапором зайшли в Босфор. Офіційних пояснень з турецького боку про причини затримки російських суден не надходило.


Водночас, йомовірно, це можна пояснити тим, що напередодні Росія запровадила санкції проти Туреччини у відповідь на збитий турецькими ВПС російський літак Су-24. Крім того, президент РФ Володимир Путін доручив призупинити з 1 січня 2016 року дію безвізового режиму з Туреччиною. Також буде введено заборону на чартерні повітряні перевезення між двома країнами. У Чернігівській і Сумській областях з вихідних спостерігається скупчення турецьких вантажівок, які РФ не пропускає на свою територію.