Іванофранківці активно підтримують благодійну акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Щонеділі поруч з катедральним собором Святого Воскресіння відкривається намет (на знімку), де всі охочі можуть отримати вичерпну інформацію про перебіг акції та зробити пожертву. Тільки минулої неділі волонтерам вдалося зібрати 14 тисяч 877 гривень. На ці кошти ініціатори зазначеного проекту, представники Мальтійської служби допомоги (МСД) придбають для місцевих дитбудинків речі першої потреби.

 

 

Активісти спільноти вже багато років проводять цю акцію і задовго до свята Миколая розпочинають готувати подарунки для інтернатів і дитячих будинків області. Цього року майже 1800 дитячих листів надійшло до офісу «мальтійців». Малюки пишуть не тільки про подарунки, які б хотіли отримати, а також розповідають про себе, свої уподобання та успіхи.


Дитячі листи до Чудотворця можна отримати в приміщенні МСД за адресою: вул. Лесі Українки, 1 (навпроти катедрального собору). Також працівники служби порадять, як найкраще здійснити дитячу мрію. Заохочують також написати кілька гарних слів малюкові — як відповідь від святого. Пакунок потрібно принести в офіс до 10 грудня. Під час урочистого дійства (19 грудня) кожна дитина з двадцяти сиротинців, притулків та шкіл-інтернатів отримає свій подарунок з рук Миколая.


Івано-Франківська область.


Фото надане спільнотою МСД.