Президент Туреччини Реджеп Ердоган у Франції виступив з різкою заявою про те, що добровільно піде у відставку, якщо підтвердяться обвинувачення Путіна про закупівлі його країною нафти в терористів «Ісламської держави». На думку кремлівського агресора, турецькі винищувачі збили російський бомбардувальник для забезпечення безпеки поставок нафти угрупованням ІДІЛ до Туреччини.


«Ми не настільки безчесні, щоб купувати нафту в терористів. Ці обвинувачення голослівні, але якщо є хоч якісь докази, то нехай пред’являть їх. Якщо буде доведено, що Туреччина робить це, я залишу свою посаду», — запевнив він іноземних журналістів. Але, якщо таких доказів не буде представлено, чи готовий піти у відставку Путін, зауважив Ердоган.


Тим часом у самій Анкарі завершилося формування уряду. Після того, як президент затвердив його структуру й склад, міністри прийшли в парламент, де одержали схвалення усіх кандидатур депутатами, а потім відбулася процедура голосування за кабінет міністрів. Із 550 депутатів за вотум довіри новому однопартійному уряду проголосували 315. Згідно з конституцією Туреччини 64-й кабінет міністрів Ахмета Давутоглу працюватиме чотири роки.