ПОСТАНОВА Верховної Ради України

14 червня 2016 року виповнюється 125 років з дня народження видатного діяча українського національно-визвольного руху - Євгена Коновальця.
З метою вшанування пам’яті великого сина України, видатного українця Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 125-річчя з дня народження Євгена Коновальця.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
звернутися до Уряду Королівства Нідерланди з проханням сприяти перепохованню Євгена Коновальця в Україні;
утворити організаційний комітет з питань підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 125-річчя з дня народження Євгена Коновальця та його перепоховання;
розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 125-річчя з дня народження Євгена Коновальця, вирішити питання фінансового і матеріально-технічного забезпечення цих заходів.
3. Рекомендувати Міністерству фінансів України забезпечити належне фінансування ремонтно-реставраційних робіт у музеї Євгена Коновальця в селі Зашкові Жовківського району Львівської області.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 125-річчю з дня народження Євгена Коновальця;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 125-річчю з дня народження Євгена Коновальця.
5. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Євгена Коновальця, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 125-річчя з дня народження Євгена Коновальця та його перепохованням.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України В. ГРОЙСМАН.

м. Київ,
25 листопада 2015 року.
№ 831-VІІІ.