ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Засуджуючи агресію Російської Федерації проти України, підкреслюючи важливість всеосяжного і достовірного висвітлення та дослідження подій, пов’язаних з агресією Російської Федерації проти України, Верховна Рада України постановляє:
1. Міністерству інформаційної політики України, Міністерству культури України, Міністерству освіти і науки України у тримісячний строк із дня прийняття цієї Постанови розробити державну програму підтримки публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення об’єктивної та достовірної інформації щодо агресії Російської Федерації проти України.
2. Міністерству освіти і науки України у двомісячний строк із дня прийняття цієї Постанови розробити державну програму грантів та стипендій для підтримки публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, пов’язаних з тематикою агресії Російської Федерації проти України.
3. Кабінету Міністрів України врахувати витрати, необхідні для реалізації пунктів 1 і 2 цієї Постанови, при підготовці проекту Закону України про Державний бюджет України на 2016 рік.
4. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України В. ГРОЙСМАН.

м. Київ,
25 листопада 2015 року.
№ 830-VІІІ.