Днями волонтерська група Андрія Нечипорука з Вінниці доставила на Донбас для потреб захисників два автомобілі швидкої допомоги. Це вже їхній 50-й рейс із гуманітарною допомогою у зону бойових дій.

 

Списані автомобілі «швидкої» волонтерам допомогли відремонтувати на одній зі станцій техобслуговування на благодійних умовах. «Один із цих автомобілів уже побував на сході, — каже Андрій Нечипорук. — Торік ми передали його бійцям у гарячу точку — село Піски біля Донецька, де дотепер не припиняються бойові дії. За цей час машина, як то кажуть, стала на коліна. Забрали до Вінниці, капітально відремонтували і тепер знову відправляємо на фронт».


Андрій Нечипорук щоразу особисто бере участь у поїздках. Не приховує, що війна, за його словами, стомила людей. І тих, хто перебуває у зоні бойових дій, і тих, хто в тилу. «З кожним разом усе складніше формувати гуманітарний вантаж, — продовжує співрозмовник. — Все одно знаходимо небайдужих, які роблять пожертви».


Пальним автомобілі заправили за кошти міської ради. Секретар Вінницької міськради Павло Яблонський повідомив, що до новорічних свят на схід відправлять ще декілька гуманітарних вантажів. Їх збирають громадські організації, що співпрацюють з міською владою і отримують від неї підтримку.


Вінницька область.