Вугілля на Придніпровській ТЕС вистачить до середини січня. На вугільному складі станції зберігається 119 тисяч тонн антрациту, на Криворізькій ТЕС — 138 тисяч тонн вугілля. Такий запас палива вдалося накопичити завдяки постачанню вугілля з Донецької та Луганської областей. У вересні—листопаді поставки вугілля становили майже 600 тисяч тонн на місяць.


Про це було повідомлено 10 грудня під час робочої зустрічі керівництва Дніпропетровської області й підприємства. Накопиченого антрациту вистачить майже на 49 і 28 днів відповідно в поточному режимі роботи: два блоки потужністю 150 МВт на Придніпровській ТЕС і два блоки потужністю 300 МВт на Криворізькій ТЕС.


Енергетики говорять про те, що Придніпровська ТЕС не виключає можливості контрольованого переходу на роботу одним теплофікаційним енергоблоком замість двох. Це знизить темпи спалювання палива і продовжить період сталого теплопостачання мешканцям Дніпропетровська до початку березня за умови відсутності пікових холодів.


Тим часом директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Сергій Дегтяренко заявив, що підприємство розраховує на поновлення раніше припиненого постачання антрациту з шахт із непідконтрольних Україні територій на Донбасі і вважає закупівлі в далекому зарубіжжі дорогими.