Дванадцять інвестиційних проектів на загальну суму 1,4 мільярда гривень реалізовано упродовж нинішнього року у промисловості Вінниччини. Переважну більшість коштів внесли вітчизняні інвестори, решта — іноземні надходження.

Півтори тисячі нових робочих місць створено на підприємствах завдяки розширенню власного виробничого потенціалу. За словами першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Андрія Гижка, найбільший розвиток отримала лідируюча в краї переробна та харчова промисловість. У цих галузях реалізовано половину з 12 інвестиційних проектів. Розширила потужності машинобудівна галузь.
Від іноземних інвесторів найбільше коштів отримало спільне україно-іспанське підприємство з виробництва ліків «Сперко-Україна». У 2015-му запрацювали два нові підприємства — «Вінницька птахофабрика» та четверта черга кондитерської фабрики. Запрацювали також нові технологічні лінії на Вінницькому олієжиркомбінаті та Ямпільському приладобудівному заводі.
Андрій Гижко уточнив, що нині у промисловості краю приватні інвестори упроваджують 41 довгостроковий інвестиційний проект загальною вартістю 17,47 мільярда гривень. Після їх реалізації у наступні три роки планується створення понад п’яти тисяч нових робочих місць.

Вінницька область.