З боргами із зарплати завершують нинішній рік на Вінниччині. Загалом станом на перше грудня роботодавці не виплатили трудівникам понад дванадцять мільйонів гривень.

Зароблені кошти не повернули працівникам на 48 підприємствах, 20 з яких економічно активні. Боржники розташовані у 12 з 27 районів краю і в обласному центрі. Відсутня заборгованість у трудових колективах, що фінансуються з місцевих бюджетів. Позбулися боргів також на одному з найбільших підприємств — КП «Вінницяоблтеплоенерго». Протягом листопада боржники загалом скоротили заборгованість на 3,9 мільйона гривень. Ще на початку 2013-го керівництво області ставило завдання повернути трудівникам усю суму і зробити Вінниччину територією без боргів із зарплати. На жаль, цього не сталося. Тоді загальна сума боргів була 13 мільйонів гривень, тобто на один мільйон більша, ніж тепер. Істотно наростили заборгованість у першій половині нинішнього року. Станом на перше липня в області мали виплатити 22 мільйони гривень зарплатних боргів.
Фахівці наголошують, що без вирішення проблеми підприємств-банкрутів не вдасться повністю повернути людям раніше зароблене. Трудівники просять хоча б до Новорічного свята видати їм належне. Якщо не всю суму, то хоча б частинами.

Вінницька область.