Понад 4,5 мільйона гривень державних коштів виділено на Вінниччині на придбання квартир для тих, хто ціною власного життя захистив державу від бойовиків.


За ці гроші придбано 24 квартири для сімей загиблих учасників АТО, поінформував голова облдержадміністрації Валерій Коровій. «Оскільки наш регіон вчасно розпорядився цими коштами, розглядається питання про додаткове надання грошей, — каже Валерій Коровій. — Йдеться про суму, за яку можна буде оплатити ще приблизно вісім помешкань для сімей, де залишилися без надійної чоловічої опори».


У більшості випадків житло надають дружинам загиблих бійців. Так, у Жмеринці квартиру придбано для дружини лейтенанта В’ячеслава Семенова, у Ладижині — сержанта Віталія Химича, у Могилеві-Подільському — прапорщика Володимира Блажка. В окремих випадках, коли влада на місцях додала до державних коштів ще й із місцевих бюджетів, житло вдалося купити більшої площі та кращої якості.


На Вінниччині не повернулися із зони бойових дій на сході майже 150 відважних земляків, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.