Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак направив комісію військової служби правопорядку для перевірки умов проживання бійців однієї з військових частин морської піхоти ВМС ЗС України.

Рішення міністра пов’язане зі скандальною публікацією відомого українського блогера, який пише під псевдонімом «Злий одесит». Він розповідає про жахливі умови у військовій частині А-3821 морської піхоти, яка дислокується поблизу Одеси.
Свою прогулянку частиною блогер назвав «Екскурсія в Пекло», і присвячена вона справді жахливим умовам, у яких живуть і несуть службу одеські морпіхи. Опалення і води в частині немає, казарми не відремонтовані, військовослужбовці туляться в наметах. Туалет — один на кількасот осіб, серед яких є й дівчата.
«Чотири унітази у дворовому туалеті на кількасот осіб напередодні зими, коли температура падає навіть до -20!» — обурюється блогер.
За словами автора, які підтверджують і волонтери, таку ситуацію спричинено злочинною недбалістю керівництва квартирно-експлуатаційної частини, на замовлення якої до частини провели водогін. Але фірма-підрядник не лише не виконала роботи до кінця, а й проводила їх із порушенням нормативів.
За розпорядженням міністра оборони за результатами роботи комісії, у разі підтвердження зазначених у повідомленні «Злого одесита» фактів, буде прийнято відповідні дисциплінарні й кадрові рішення.