Але погоджена депутатами редакція проекту бюджету на 2016 рік не є остаточною та з часом буде змінена. Поданий на розгляд Рівненської облради проект обласного бюджету на наступний рік сформований на підставі чинних Бюджетного та Податкового кодексів України, тому не враховує норм законопроекту «Про Державний бюджет на 2016 рік», який нині перебуває на розгляді у Верховній Раді України. Тож остаточний кошторис області буде сформовано лише після затвердження Державного бюджету України на 2016 рік.


Однак, щоб повністю забезпечити життєдіяльність господарського комплексу області, «бюджетна» комісія облради рекомендує на сесії 25 грудня розглянути та затвердити поданий проект обласного кошторису. Як і раніше, одним із основних пріоритетів формування видаткової частини обласного бюджету залишається збереження його соціальної спрямованості.


Зокрема, на проведення заходів та утримання закладів освіти передбачено спрямувати 434 мільйони 448 тисяч гривень. На функціонування обласних установ і проведення заходів з охорони здоров’я на 2016 рік визначено видатки в сумі 507 мільйонів 584 тисячі гривень. Обсяг видатків на соціальний захист та забезпечення передбачається в сумі 77 мільйонів 604 тисячі гривень. У проекті обласного бюджету видатки на культуру і мистецтво закладено в сумі 47 мільйонів 685 тисяч гривень, а на галузь «Фізична культура і спорт» — 20 мільйонів 740 тисяч гривень.


Про це повідомила начальник відділу контролю та інформаційно-аналітичної роботи Рівненської облради Ірина БОВСУНЮК.


Підготувала Олександра Юркова.