Цукровари Вінниччини на шести заводах зварили 313 тисяч тонн солодкого піску. Це менше на 120 тисяч, ніж у 2014-му, однак область все одно зберегла позиції лідера серед регіонів держави у виробництві цукру.


За день до Нового року завершила роботу остання із шести цукроварень, що працювали в нинішньому виробничому сезоні. Як пояснив керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик, цукроварів підвели погодні умови. Засушливе літо й високі температурні показники осені негативно позначилися на розвитку солодких коренів. Та й буряків було менше, ніж у попередньому році.


У 2016-му планують збільшити буряковий клин на 8—9 тисяч гектарів і довести загальну площу до 60 тисяч га. Заводи уже розпочали укладати угоди на постачання сировини із сільгосппідприємствами. Її закуповують не тільки в районах Вінниччини, доставляють ще й із сусідніх областей — Київської, Житомирської, Хмельницької.


У департаменті економіки облдержадміністрації повідомили, що потреби Вінниччини у солодких кристалах становлять приблизно 93 тисячі тонн на рік, решту споживають інші регіони, почали експортувати й за кордон, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.