Хоровий колектив «Гармонія» (на знімку) Вінницької муніципальної дитячої школи мистецтв «Вишенька» повернувся з перемогою із Всеукраїнського конкурсу хорової, органної та інструментальної музики «Галицькі самоцвіти».

 


Творче змагання відбувалося у Львові, де вінничани представили глядачам та журі два твори — «Зима» з кантати «Пори року» Людмили Шукайло та «Українська весна», автором якого є вінницький співак і композитор, заслужений артист України Станіслав Городинський. «Гармонія», в якій співають старшокласники, виборола перемогу у змаганні із 27 хоровими колективами.


— Цей вагомий успіх діти присвячують міській владі Вінниці за прекрасний подарунок, зроблений колективу нашої школи восени минулого року, — каже директор дитячої школи мистецтв «Вишенька» Тетяна Заічко. — Міськрада придбала чотириповерхове приміщення, в якому виконано ремонтні роботи, і передала його у розпорядження нашої школи. Загалом на це витрачено 14 мільйонів гривень. Ми отримали додатково 32 класи.


Дитячу школу мистецтв «Вишенька», що працює у мікрорайоні з такою самою назвою, створено рішенням сесії Вінницької міськради у 2002 році. Тоді у ній навчалося 250 дітей, нині — утричі більше. Після розширення матеріальної бази було відкрито два нові відділення.

 

Вінниця.


Фото з сайту Вінницької міськради.