«Міні-міс світу-2015» 8-річна вінничанка Дар’я Журбенко мріє про звання олімпійської чемпіонки, хоча неабияких успіхів дівчинка уже досягла в іншій царині.

Три корони престижних конкурсів приміряла у 2015-му на свою красиву і розумну голівоньку Даринка. Найвагомішу з них — за перемогу у змаганні «Міні-міс світу-2015» — виборола у жовтні у турецькому місті Анталія. Перед тим були конкурси у рідній Вінниці і Києві. Якщо обласна і всеукраїнська нагороди є перехідними, тому їх доведеться 2016 року передати новим переможницям, то корона «Міні-міс світу» назавжди залишається у того, хто її виборов. Такі умови.
Конкурс у Туреччині давно вже позаду, а дівчинка досі пам’ятає кожну з його миттєвостей. Найбільше хвилювань Даринка (і не вона одна!) відчула під час фінального етапу. Вінничанка виконувала хореографічно-гімнастичний номер. Вийшла на сцену, налаштувалася, прозвучали перші акорди музичного супроводу, але мелодія виявилася не та, під яку мала виконувати вправи. Батько дівчинки Олег мав при собі ще одну флешку із записом. Швидко передав її організаторам, і ситуацію виправили. Проте на цьому пригоди для нашої фіналістки не закінчилися. Через деякий час музика взагалі зупинилася.
— Якби не тато, я б не знала, що робити, — згадує Даринка про той прикрий для неї епізод. — Тато мені щоразу казав: хоч би що сталося, продовжуй виступ до його закінчення. Як його слова тоді мені допомогли! Я відпрацювала до кінця без музики. Зал аплодував стоячи.
Мама Даринки Ольга у розмові з кореспондентом «Голосу України» не приховувала, що в ті хвилини разом з чоловіком мало не зомліли за кулісами. Підозрювали, що недоречності з музичним супроводом сталися неспроста. Думали, можливо, у такий спосіб дехто хотів зашкодити маленькій українці вдало виступити. Хтозна.
— Один із членів журі, добре знаний хореограф Амадор Лопес, звернув увагу, що у Даринки дуже гарно поставлений номер, — продовжує Ольга. — Донька відвідує заняття у модельній агенції, а також займається художньою гімнастикою. Дуже хотілося б подякувати за підготовку до конкурсу і взагалі роботу з дитиною її хореографу Ірині Чистоколядній і тренеру з художньої гімнастики Ользі Чистоколядній. Весь час поруч з донькою також була керівник модельної агенції для дітей та «Школи чемних дівчат» Лілія Поліщук. Свою перемогу Даринка ділить з цими людьми, які стали для неї і для нашої сім’ї дуже близькими.
Три роки тому, коли Ольга вперше привела Даринку до модельної агенції, набір у її вікову групу уже закінчився. Понад те, місяць тривали заняття. Керівник агенції Лілія Поліщук після спілкування з майбутньою ученицею розгледіла в ній талант. Зробила виняток. І не помилилася.
Конкурс в Анталії тривав тиждень. Ольгу вразив епізод з представниками Росії. Співрозмовниця каже, що під час першої ознайомчої вечірки, яка відбувалася з іграми та розвагами, звернула увагу, як осторонь спостерігали за нею діти з Росії. Потім до загальної компанії підійшла одна з дівчаток і запитала: «А русских возьмете?..»
— Діти, виявляється, все добре розуміють, — каже Ольга. — Звичайно, їх запросили до гурту. До честі організаторів, свято краси вони зробили повністю аполітичним.
Маленька «Королева світу» Даринка з Вінниці протягом трьох років занять у модельній агенції виборола вже перемоги і призові місця у 12 різноманітних конкурсах. Тепер дівчинку ще й запрошують оцінювати виступи інших. У грудні Даринка двічі їздила до Києва. Спочатку була у складі журі конкурсу «Міні-міс кияночка», потім — «Міні-міс модель Києва». Попри успіхи, дівчинка зізналася, що є справа, яка захоплює її більше, ніж модельний бізнес. «Мрію стати олімпійською чемпіонкою з художньої гімнастики», — каже на прощання Даринка.

Вінниця.

 

 

 

На знімку: Даринка Журбенко одну світову корону вже виборола, тепер мріє про звання олімпійської чемпіонки.

Фото надано батьками Даринки Журбенко.