Увечері 14 січня було скоєно напад на народного депутата України, голову Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалку (фракція Радикальної партії). В лобове скло автомобіля «Рендж Ровер», в якому перебував народний депутат, двоє невідомих кинули дві півкілограмові гирі. На щастя, у результаті інциденту ніхто не постраждав. Зловмисники з місця події втекли.

Як повідомили у прес-службі МВС України, подія трапилася у Печерському районі Києва о 21:30. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи Печерського райуправління та Головного управління поліції Києва. Відомості про цей факт зареєстровано у журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції, вирішується питання про відкриття кримінального провадження. «Зусилля поліції спрямовані на встановлення осіб зловмисників та мотивів вчинення правопорушення», — запевнили у МВС. Учора зранку поліція Києва оголосила у розшук зловмисників, які пошкодили автомобіль народного депутата.
Сам Сергій Рибалка заявив: «Мені пощастило, що ця гиря потрапила в залізну стійку автомобіля, а не прямо у скло. Бо якби вона пробила скло трохи нижче, точно потрапила б у мою голову».
«Передусім підозра падає на мого колишнього тестя Буткевича, — заявив С. Рибалка. — За останні місяці він надзвичайно активізував тиск на мене і нашу сімейну корпорацію за всіма фронтами. Були підключені корумповані силовики — передусім прокуратура».
Водночас Сергій Рибалка не виключає й інших варіантів. «Адже всі дії дніпропетровських прокурорів, очевидно, санкціоновані з Києва, — вважає депутат. — І тут вже однозначно працюють політичні мотиви. Найближчим часом можливе переформатування уряду, наближаються й інші принципові голосування, зокрема, щодо змін до Конституції. Тож так можуть намагатися залякувати всю фракцію Радикальної партії. Але їм нічого не вдасться, хто б за цим не стояв».