Підприємці Вінниччини отримали можливість реєструвати підприємницьку діяльність у рекордно короткі терміни — протягом однієї доби, не спілкуючись при цьому з чиновниками.

 

Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко стверджує, що це стало можливим завдяки запровадженню у «Прозорих офісах краю» нової форми реєстрації бізнесу.


—Запроваджена схема має дві надзвичайно важливі переваги, — наголошує Андрій Гижко. — По-перше, це максимально короткі часові рамки, адже на реєстрацію відводиться одна доба. По-друге, відпадає необхідність спілкуватися з чиновниками, від яких залежить реєстрація.


За словами посадовця, всі необхідні дії здійснюються в електронній формі. Адміністратор Єдиного державного реєстру забезпечує передачу документів до інформаційних систем Пенсійного фонду України, Державної фіскальної служби України та Державної служби статистики України.


—Таким чином, громадянам не доведеться взаємодіяти безпосередньо з жодним з перелічених органів, а всі процеси відбуватимуться в режимі он-лайн, — наголошує Андрій Гижко. — Здійснити реєстрацію упродовж однієї доби — цілком реально. Фахівці перевірили це на практиці.


Посадовець пояснив, що влада жорстко контролюватиме дотримання термінів надання такого виду послуг. Так само під контролем робота з отримання громадянами усіх видів послуг. Загалом упродовж минулого року у 28 «Прозорих офісах», що діють в області, надано понад один мільйон послуг.


Вінницька область.