Акція щодо посилення роботи з легалізації заробітної плати «Молодь Вінниччини — ЗА легальну зарплату» стартує у місті над Бугом першого лютого нинішнього року.
Голова Молодіжної ради Дмитро Мира під час зустрічі з журналістами наголосив, що основними учасниками всіх заходів стануть студенти вишів міста. «Ми не тільки доноситимемо інформацію, чому в державі має бути легальна зарплата, а й задля експерименту спробуємо влаштуватися на легальну зарплату, — каже Дмитро Мира. — Почуємо, що запропонують роботодавці за тими оголошеннями, що є в об’явах. Якщо виявимо факти пропозиції підпільного заробітку, тобто без офіційного оформлення, то оприлюднимо їх».
— Легалізація заробітної плати — це єдине джерело збільшення розміру пенсій, — зазначила керівник управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака. — Більшість громадян усвідомлюють це тільки тоді, коли особисто звертаються до фонду із заявою про призначення пенсії. Однак на цьому етапі щось змінити вже неможливо. Кожен громадянин несе особисту відповідальність за власне пенсійне забезпечення.

Вінницька область.