Традиційне вшанування Героїв Крут біля залізничної станції під Ніжином, де відбувся бій воїнів УНР з російськими військами, цього року мало одну особливість — наприкінці мітингу зачитали листа української льотчиці Надії Савченко.

 


Звернення адресовано студентам факультету психології і соціальної педагогіки Ніжинського державного педагогічного університету імені М. Гоголя, але через помилку путінських цензорів надійшло у дитсадок № 13 Ніжина. Щоправда, всі ніжинці зверталися до мужньої полонянки, зокрема, діти передавали їй свої малюнки.


У листі нескорена льотчиця пише, що влада — річ змінна, а українська нація, що має зараз багато оборонців, — вічна. Вона висловлює переконання, що цей рік буде останнім, коли вона перебуває в російській тюрмі.


Також на мітингу в Крутах було організовано збір побажань воїнам-чернігівцям у зоні АТО на двох прапорах, що незабаром поїдуть на фронт. Написав і голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович: «Героям сучасності — пам’ятайте своїх попередників і перемагайте!»


Чернігівська область.


Фото Віктора КОШМАЛА.