Повертаючись з полювання, чоловік у камуфляжній формі надибав дядьків, які хвацько різали дуби. Він почав цікавитися, чи є дозвіл, а ті послали його за відомою адресою, обіцяючи ще й супроводити тумаками. Про все б змовчав ліс, але виявилося, що чоловік в уніформі — суддя Ріпкинського районного суду Євген Жовток, а рубачі — колишні правоохоронці, які начебто прикривалися начальством.


Суддя викликав представників прокуратури, і дуби, а це 15 метрів кубічних, довелося відтранспортувати у лісництво. Саме такий ліс охоче купують за кордоном.


«Я особисто ходив до прокурора області, щоб цю справу належно розслідували і винних покарали, — розповів виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Чернігівській області Едуард Альохін. — Усі матеріали справи ми передали до прокуратури».


Начальники Щорського та Ріпкинського районних відділень поліції через скандал з вирубуванням лісу вже написали рапорти про відставку.


Обласна прокуратура поінформувала, що за фактом незаконної вирубки 40 дубів розпочато кримінальне провадження, а максимальна санкція статті Кримінального кодексу щодо такого порушення передбачає позбавлення волі строком до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

Чернігівська область.