Майже 40 тисяч людей прийшли до парламенту Греції, щоб висловити своє невдоволення діями уряду з проведення пенсійної і податкової реформ, приватизацією морських портів і скороченням державних службовців. У другому за величиною місті країни Салоніках в акції протесту взяли участь майже 15 тисяч осіб.


У столиці відбулися сутички між протестувальниками й поліцією, яка намагалася відтіснити їх від парламенту. Молодь закидала правоохоронців камінням і пляшками із запальною сумішшю. Кілька поліцейських дістали поранення, після чого надійшла команда застосувати для розгону демонстрантів сльозогінний газ. Десятки чоловік було заарештовано. В інших містах країни акції протесту відбувалися мирно, але під невсипущим оком поліції.


Грецькі ЗМІ зазначають, що третій загальний страйк за час перебування при владі уряду Алексіса Ципраса паралізував країну. В депо залишилися потяги та весь міський транспорт, було перервано поромне сполучення з островами, скасовано внутрішні рейси з усіх аеропортів. Не працювали аптеки, магазини, театри й концертні зали. А фермери перекрили всі головні автомагістралі й під’їзди до КПП із Болгарією, Туреччиною та Македонією, через що тільки на території Болгарії утворилася 15-кілометрова черга.


Уся країна опинилася в інформаційному вакуумі, бо журналісти приєдналися до страйку, і телевізійний та радіоефір мовчав, не виходили газети.


У п’ятницю життя у Греції почало входити в нормальне русло, лише фермери не відвели свою техніку з доріг. Їхні лідери заявили, що ухвалення урядом намічених реформ стане «останнім цвяхом у труну хліборобів».