Формування державного оборонного замовлення затвердять у травні-червні

 


Формування державного оборонного замовлення провалено. Про це під час брифінгу заявив позафракційний народний депутат Павло Кишкар.


«На сьогодні може йтися лише про травень-червень, коли вийдемо на ухвалення Кабінетом Міністрів підготовленого документа і, відповідно, тоді за два місяці надійдуть гроші на підприємства. А в останні чотири місяці похапки намагатимуться виконати контракти, поставити зброю до наших військових підрозділів», — сказав він.


Крім того, зазначив парламентарій, у країні досі немає програми розвитку озброєння і військової техніки. «У нас нормальна співпраця і комунікація з Радою національної безпеки. Сподіваюся, що секретар РНБО, як і обіцяв, дотисне відповідних виконавців щодо подачі та затвердження програми розвитку озброєння та військової техніки», — наголосив народний обранець.


Павло Кишкар попросив головного військового прокурора не поширювати неправдиву статистику. За його словами, йдеться про 27 тисяч кримінальних проваджень. За фактом правопорушень набагато менше, ніж справ. З одного злочину робиться декілька проваджень за різними статтями й у такий спосіб набивається статистика.


Ганебним явищем, вважає народний депутат, є те, що деяких посадових осіб та військовослужбовців викликають на допит до слідчих безпосередньо з блокпостів, де вони несуть службу. «Це нонсенс, коли навіть командир того чи іншого підрозділу не знає фактично про відсутність своєї людини на виконанні бойового завдання. Тому прошу працівників прокуратури уважніше ставитися до військових підрозділів», — сказав Павло Кишкар.


Відділ освіти підозрюють у корупції


У відділі освіти Волноваської районної державної адміністрації Донецької області процвітає корупція. Про це під час брифінгу заявив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Дмитро Лубінець.


Він розповів, що у грудні минулого року відділ освіти Волноваської РДА уклав угоду з малим приватним підприємством «Енергоконтроль» на встановлення теплових лічильників у навчальних закладах району. Вартість — 600 тисяч гривень. Того ж дня чиновники перерахували всю суму на рахунок компанії. Але правоохоронці виявили, що лічильників не було встановлено взагалі. За фактом уже порушено кримінальну справу.


Також, за словами народного депутата, слідство підозрює посадовців відділу освіти Волноваської РДА в службовому підробленні документів під час закупівлі теплової енергії.


«Відповідні депутатські звернення вже направив до правоохоронних органів, щоб вся Україна побачила людей, котрі в Донецькій області не бояться розподіляти мільйон гривень», — повідомив Дмитро Лубінець.


Сергій МЕЛЬНИК.