Біатлон. Кенмор (Канада). Етап Кубка світу. Олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна виборола золоту медаль у спринтерських перегонах (7,5 км).


1. Олена Підгрушна (Україна) (0+0) 19:56.9; 2. Крістіна Гузік (Польща) (0+0) +7.5; 3. Доротея Вірер (Італія) (0+1) +12.4 ... 8. Ірина Варвинець (Україна) (0+0) +34.3.


Цього разу Олена продемонструвала чудову швидкість і відмінну стрільбу навіть попри вітер, який зіпсував змагання для багатьох інших спортсменок.


Окрім того, Підгрушна виступила у спринті як чудовий тактик: перше коло пройшла досить обережно, без зайвої метушні завершила стрільбу лежачи, після чого додала у швидкості і вже після «стійки» (стрільба стоячи) йшла з третім результатом з відставанням від лідера трохи більше 15 секунд.


Ну а останнє коло Підгрушної — це те, заради чого уболівальники віддають серця біатлону. Олена на фініші не просто відіграла своє відставання від польської спортовки Крістіни Гузік, а й випередила її на 7,5 секунди, завершивши перегони блискучою звитягою.


До речі, у Підгрушної це вже третя нагорода нинішнього сезону. Раніше Олена здобула «бронзу» в індивідуальних перегонах і в спринті на етапі в Естерсунді (Швеція).

 

На знімку (зліва направо): Крістіна Гузік, Олена Підгрушна, Доротея Вірер.


Фото bіathlon.com.ua