У районі Попасної військовики затримали автомобіль, який пересувався з боку окупованих територій і прямував до «сірої» зони, де проводилося розмінування і відновлення ЛЕП. Ці роботи проходять тільки за обопільною домовленістю між сторонами конфлікту, під спостереженням представників СЦКК і спостерігачів ОБСЄ. 

Того дня, коли було затримано автівку, відновлення ЛЕП не проводилося, оскільки не було відповідного запиту. Під час огляду машини в ній виявили вибухівку, засоби підривання і протитанкову міну, підготовлену для встановлення у такий спосіб, щоб її неможливо було знешкодити. 
Штаб АТО вважає, що вибухівка була підготовлена для кривавої провокації. Протитанкову міну планували встановити під опорою ЛЕП. За задумом бойовиків, на ній мали підірватися українські сапери разом із робітниками, котрі виконували відбудовні роботи, а в ідеалі — представники місії ОБСЄ. Надалі планувалося надати цій події широкого розголосу, з метою обвинуватити Україну в мінуванні об’єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей. Теракт вдалося відвернути.

Луганська область.

 

 

Протитанкову міну планували встановити під опорою ЛЕП.

Фото прес-служби штабу АТО.