Конфлікт на Смолинському торфобрикетному заводі, про який уже писав «Голос України», не тільки не припинився, а й набрав нових обертів. Одне з найпотужніших підприємств району і один з двох торфодобувних заводів, що залишилися в області, — на межі банкрутства.

Колишнє і нинішнє керівництво з’ясовують стосунки, працівники пішли по судах, виборюючи борги з зарплати — тільки Пенсійному фонду підприємство заборгувало понад мільйон гривень. А завод не працює.
Нещодавно з метою вирішення конфлікту Чернігівська облрада створила робочу групу на чолі із заступником голови Арсеном Дідуром, яка зустрілася і з представниками інвесторів, і з колективом.
Заступник голови Чернігівської райради Володимир Поліщук на зборах трудового колективу зауважив, що підприємство навіть не подало документів для участі в процедурі державної закупівлі, яку здійснював відділ освіти, щоб придбати торфобрикет для навчальних закладів району. А депутат райради Ігор Школа заявив, що інвестор зацікавлений у банкрутстві підприємства. Як відомо, це найкоротший і найдешевший шлях до приватизації.
Представник інвестора Ігор Уваров пояснював, що полагоджено піч, придбано обладнання для ремонту, встановлено стрічку на конвеєр, а в березні заплановано введення в дію другої лінії з виготовлення пелетів. Директор підприємства Павло Яремко пообіцяв погасити борги з зарплати.
Смолинці не довіряють луганчанам, які керують підприємством, і, зокрема, скаржаться на озброєну охорону, яку встановили інвестори. Щоправда, після початку розгляду справи облрадою охорону було знято.
Трудовий колектив висловив недовіру директору і вимагає від влади наведення ладу на державному підприємстві.

Чернігівська область.