Супертехнологічна Японія поки що ніяк не поставить заслін від крадіжки хакерами своєї інформації. Тільки днями ми повідомляли про постійні втручання «анонімів» у роботу сайтів урядових організацій, і знову —  атака кіберзловмисників.

 

Цього разу вони «позичили» ще понад 20 тисяч файлів закритої інформації, зокрема такої, що має оборонний та технологічний характер. У ній ідеться про постачання обладнання за кордон, різні конфіденційні записи, які стосуються роботи компаній, технологічних новинок, діяльності політичних організацій та окремих політиків. Хакери відкрили паролі для доступу в електронну пошту асоціації органів місцевого самоврядування Японії.


Зламуючи системи, «аноніми» запускали вірус Emdіvі, який дає змогу непомітно витягувати інформацію з пам’яті комп’ютера. З цього приводу телеканал NHK провів власне розслідування. Журналісти звернулися до представників компаній та дослідних інститутів, на які «звернули свою увагу» непрошені гості. З’ясувалося, що таких структур, які стали об’єктами кібератак, понад тисячу.


Саме цей вірус став причиною вилучення 1,25 млн. файлів персональних даних із Національної пенсійної системи Японії у травні минулого року. Тоді підозра впала на китайських хакерів, однак належних підтверджень ця версія не одержала.


Нині правоохоронні органи знову відкрили провадження за фактом незаконного проникнення в комп’ютерні мережі.

Токіо.