Учора Президент Петро Порошенко (на знімку) взяв участь в церемонії складання присяги співробітниками Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України. Вітаючи спецпризначинців, глава держави наголосив, що від НАБУ чекають рішучої, безкомпромісної і ефективної боротьби з корупцією.

«Наголошую на тому, що зараз ви робите надзвичайно важливу для України справу! Ви маєте продемонструвати ефективність боротьби з корупцією. Держава, в свою чергу, робитиме все можливе для фінансового забезпечення роботи бюро, для гідної оплати вашої праці. Я просив би пам’ятати, що в умовах війни, в умовах економічної кризи, влада, платники податків віддають останнє для того, щоб ви мали можливість ефективно виконувати покладені на вас функції», — сказав П. Порошенко.
Президент зазначив, що впродовж дев’яти місяців до Національного антикорупційного бюро із тисяч бажаючих через відкритий конкурс було обрано 347 осіб, а держава створила всі необхідні умови для роботи: високе грошове забезпечення, добрий захист і озброєння. «НАБУ вже сьогодні розслідує майже 50 справ на понад 1 мільярд гривень, тож БТР тут — це символ того, що ніхто не зупинить детективів Національного антикорупційного бюро та бійців підрозділів спеціальних операцій», — сказав глава держави та підкреслив, що вже впродовж перших тижнів роботи співробітники бюро довели, що для НАБУ не існує ні закритих сфер, ані недоторканних осіб, ані широких зв’язків.
«Як мене поінформували, у складі управління є майстри спорту з рукопашного бою, кікбоксингу, дзюдо і самбо, кульової стрільби та інших видів спорту. Добро, я на цьому наголошую, має бути з кулаками, і силова складова аж ніяк не менш важлива за інші напрямки в роботі бюро. Я переконаний, що всі ви, хто сьогодні склав урочисту присягу, готові до ефективного виконання покладених на вас завдань», — наголосив Президент. П. Порошенко також висловив переконання, що успіх НАБУ в боротьбі з корупцією — це відправна точка успіху України на шляху до Євросоюзу, а в найближчій перспективі — до запровадження безвізового режиму з ЄС.
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник (на знімку біля Президента) повідомив, що до завдань Управління спецоперацій належить захоплення озброєних злочинців, захист і безпека учасників кримінального судочинства, працівників НАБУ та спеціальної антикорупційної прокуратури. Управління, яке налічуватиме 96 спецпризначенців, вже сформовано на 50 відсотків.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).