У Верховній Раді України розпочав роботу Офіс з фінансового та економічного аналізу. Його створено в рамках проекту, що фінансується програмою «Підтримка реформи управління державними фінансами» Німецького товариства міжнародного співробітництва (GІZ) за дорученням Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ), Міністерства Великобританії з питань міжнародного розвитку (DfІD) та на підставі Листа про наміри між апаратом Верховної Ради, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GІZ), Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) і ГО «Ліга Інтернів» від 19 листопада 2015 року.


Завдання офісу полягає в посиленні ефективності та якості економічного й фінансового законодавства, яке розробляє і приймає Верховна Рада, а також у підвищенні використання наявної в Україні фінансової інформації для здійснення ефективного нагляду й аналізу.


Основними функціями офісу є: надання експертних порад щодо наближення українського законодавства до законодавства ЄС у сферах економіки та фінансів; надання фінансового аналізу в формі стандартних продуктів, а також за потребою у відповідь на запити народних депутатів у простих і доступних форматах.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.