В Україні необхідно оновити систему виконавчої влади та створити можливості для залучення молодих освічених кадрів. Про це заявив Голова Верхової Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи церемонію вручення дипломів та премій молодим науковцям, педагогічним працівникам та молоді за внесок у розвиток парламентаризму й місцевого самоврядування.


«Дуже важливо побудувати можливості приходу до виконавчої влади молодих, талановитих, освічених людей», — сказав він.


Глава парламенту наголосив також, що одна з найголовніших проблем України сьогодні — слабкість державних інституцій, які «були сформовані за системи клановості та закритості».


На думку В. Гройсмана, побудова ефективної системи управління є одним зі стратегічних пріоритетів для нашої країни на найближчі роки. Керівник парламенту вважає одним із головних завдань на сьогодні — підняти престиж влади і запустити систему «ліфтів», які приведуть у владу нову генерацію державних управлінців.


«Наше завдання в тому, щоби зруйнувати стару і побудувати абсолютну нову систему, яка за два-три роки дозволить оновити виконавчу владу саме такими людьми, як ви, — з досвідом, здобутками, на принципах доброчесності, професійності і, безумовно, патріотизму до нашої держави», — зазначив В. Гройсман, звертаючись до молодих науковців та педагогічних працівників.


Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
 

Нагороду, зокрема, отримала директор Львівського вищого професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу Ганна Балущак.

 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.