На Кіровоградщині довгоочікувану другу домівку отримали дошкільнята з Сасівки. У місцевій школі, реформованій у навчально-виховний комплекс «Сасівська загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад» після двадцятирічної перерви урочисто відкрили дошкільний підрозділ, вихованцями якого стали 20 малюків віком від трьох до шести років.

 

2015 року за ініціативи сільського голови Наталії Лебеденко молоді родини села створили місцеву громадську організацію «Сасівська» та заявили про свою участь у проекті Українського фонду соціальних інвестицій «Доступ місцевої громади до якісної дошкільної та базової середньої освіти».


Загальний бюджет виграного мікропроекту становив понад один мільйон гривень. Для співфінансування активісти зібрали в громаді 25 тисяч гривень. Додаткові кошти для потрібної справи виділили також з місцевого (93,6 тис. грн.) та обласного (130,6 тис. грн.) бюджетів. А на покращення матеріально-технічної бази закладу залучили додатково ще 62 тис. грн. з місцевого бюджету та майже 50 тис. грн. від місцевих землекористувачів.


Постійну підтримку в створенні дитсадка відчувала місцева громада й від депутатів рад усіх рівнів, зокрема депутата обласної ради Сергія Хільченка, який не лише постійно переймався перебігом робіт на важливому соціальному об’єкті, а й подарував закладу сучасну електричну плиту.

Кіровоградська область.

 


На знімку: під час урочистостей з нагоди відкриття дошкільної групи у садочку.


Фото автора.