Шановні журналісти і всі творці газети!


Дякую за цікаве і змістовне видання. «Голос України» передплачую вже три роки поспіль, оформив передплату і на наступний. Раджу зробити це й іншим. Усім, хто хоче глибше пізнати минувшину і розібратися у непростих реаліях сьогодення чи, як кажуть, перевести подих від клопотів і проблем, дізнатися про щось цікаве й просто посміхнутися.


Серед газетних тем особливо імпонують ті, що стосуються нашої історичної, духовної та культурної спадщини, патріотичного виховання молоді. Тож, користуючись нагодою, хочу зі сторінок авторитетного видання звернутися до керівників Полтави, новообраних депутатів міської ради. Невже вони не читають про те, що в інших обласних центрах, багатьох містах і селах замість старих, радянських, з’являються нові назви вулиць, площ, районів? Натомість полтавці змушені й досі ходити своєрідним «заповідником» топонімів тоталітаризму, який нищив нашу історичну пам’ять і все українське.


Пропоную перейменувати полтавську вулицю Артема на честь нашого земляка, борця за волю України Симона Петлюри. Замість багатьох інших більшовицьких і радянських діячів у топоніміці міста нарешті мають з’явитися імена видатних українців Івана Мазепи, Паїсія Величковського, Андрея Шептицького, Миколи Міхновського... Та й про Героїв Небесної Сотні, полеглих учасників АТО треба не лише говорити. А Ленінський і Октябрський райони обласного центру, на мою думку, мають стати Подільським і Шевченківським.

Полтава.