Днями велосипедна спільнота столиці під будівлею КМДА влаштувала акцію проти будівництва підземного паркінгу на території велотреку. Активісти вимагали припинення, на їх думку, незаконних будівельних робіт на території комплексу, створення спеціальної групи та проведення відкритого конкурсу проектів реконструкції спортивної споруди. Учасники акції вважають: облаштування стоянки для авто є нераціональним використанням коштів, виділених на відновлення об’єкта.
«Будь-які будівельні роботи на території велотреку неприпустимі, до того ж вони незаконні. Ми подали всі підтверджувальні документи до юридичного відділу КМДА», — каже Микола Вогник, член Асоціації велосипедистів Києва.
Нагадаємо: минулого року було виділено кошти у розмірі 26 млн. грн. на відновлення київського треку. Тоді голова КМДА Віталій Кличко запевнив: об’єкт відреставрують до кінця травня. Мовляв, жодної забудови там не буде...
Виконавцем реконструкції велотреку та прилеглої території призначено КП «Житлоінвестбуд — УКБ». Під час попередньої зустрічі велосипедистів, місцевих мешканців та представників КМДА комунальне підприємство не надало належних документів та проектної документації на будівництво паркінгу, а його представник наголосив, що наразі на місці велотреку тривають лише підготовчі роботи.