Програма реформ: що зроблено, а що тільки плановано зробити — ці теми стали головними під час учорашньої зустрічі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з дипломатичним корпусом (на знімку). 

 


Як одне з найбільших досягнень його уряду Яценюк назвав той факт, що вперше за всю історію Україна пережила зиму без газу з Росії. «Це реальна реформа «Нафтогазу України» і реальний крок до того, що Україна диверсифікувала поставки природного газу», — зауважив глава уряду.


Водночас прем’єр подякував за допомогу Євросоюзу, ЄБРР, Світовому банкові — завдяки їм стала можлива реальна диверсифікація та енергетична незалежність України.


Що стосується реформ, яких продовжують очікувати від України країни-партнери, то Арсеній Яценюк заявив: Кабмін та фракція «Народний фронт» готові до компромісів з Президентом Петром Порошенком. «Ми вважаємо, що зараз з Президентом нам необхідно нарешті чітко прийняти рішення про майбутнє країни, про структуру уряду і про план дій», — додав він.


За словами Яценюка, Кабмін готовий реалізовувати свою програму реформ. «Я окремо хотів би зазначити, що програма українських реформ підтримується МВФ... Зараз нам необхідна довіра, яку має забезпечити український політичний клас. Ця довіра означає, що наступні зобов’язання і кроки, необхідні для реформ, будуть схвалені Кабміном, прийняті парламентом і підтримані Президентом», — цитує прем’єра «Українська правда».


Фото з сайту www.gov.ua