Настінний календар «12 корисних звичок» презентували у Вінниці. Його розповсюджуватимуть безплатно з метою мотивації мешканців до бережливого ставлення до довкілля.
Мовою яскравих фотографій і текстовим рядом створено картинки, дивлячись на які, мимоволі задумуєшся, що справді хочеться опинитися у таких комфортних умовах. Як цього досягти — пропонують видавці. «Календар створено у рамках реалізації міської програми «Екологічне місто», — каже її координатор Леся Найчук. — Це одна з просвітницьких акцій, яку позитивно сприйняли земляки. Одразу після презентації телефон був «гарячий» — вінничани запитували, де можна отримати нашу новинку. Відповідаю: у благодійному фонді «Подільська громада», це один з партнерів програми «Екологічне місто». Охочі можуть звертатися за телефоном у Вінниці 61-20-72».
Співрозмовниця наголошує, що за допомогою календаря намагаються не тільки привернути увагу земляків до проблем екології. «Наша мета — залучити людей до їх конкретної участі у збереженні довкілля, — продовжує Леся Найчук. — Тим паче, що партнери програми, а це Вінницька міська рада та комунальне підприємство «ЕкоВін», створили умови для збереження екології міста. У нас запроваджено систему роздільного збирання побутових відходів. Чи всі містяни долучилися до участі в ній? Поки що ні. Хоча для цього треба небагато зусиль — сортувати відходи і класти їх окремо у спеціальні контейнери. На полігоні побутових відходів встановлено сортувальну лінію. Також працює технологічна система відбирання газу метан і перетворення його на електроенергію». До речі, екологи виношують ідею організації екскурсій для городян на полігон. На їхню думку, можливо, після побаченого у декого зміниться ставлення до збереження довкілля.
Презентація календаря «12 корисних порад» відбувалася у першій у місті екокав’ярні, розташованій у приміщенні ГО «Креативний простір «Артинов». Як стверджує координатор програми «Екологічне місто», з часом такі заклади харчування з’являться у кожному районі Вінниці.

Вінницька область.