Сталося це у Корюківському та Семенівському районах. У морози школярі 16 навчальних закладів опинилися в холодних класах, адже відключення почалося ще на початку місяця.

Газівники-монополісти пояснюють такий крок новаціями на ринку газу: для законного оформлення постачання блакитного палива треба було, мовляв, пройти процедуру укладання відповідних угод, домовитися про ліміти та здійснити передоплату. Інакше відбір газу вони вважатимуть крадіжкою. Відтак у відключенні газівники звинуватили... самі школи та їх керівництво.
«Газ є державним ресурсом, і «Чернігівгаз» зобов’язаний щомісяця звітувати і перераховувати за нього гроші НАК «Нафтогаз України». Тому постає питання: хто відповідатиме за цей безлад і оплачуватиме несанкціонований відбір газу? — обурюється заступник голови правління «Чернігівгазу» Сергій Савченко. — Хто має турбуватися, щоб школярі приходили в теплі класи — посадові особи райвно чи газовики, обов’язком яких є безперебійний розподіл газу?».
Прес-служба «Чернігівгазу» повідомила, що є й інші незаконні користувачі, але їх чомусь монополісти не відключають. Почали зі шкіл...
Нещодавно газовики області поширили в Інтернеті матеріали про те, яку шкоду завдає зменшення споживання блакитного палива: не можуть проводити ремонти газових мереж і розвивати ринок, а соціальні стандарти у них падають. Певно, відключення шкіл в умовах зими є шляхом розв’язання цих проблем? А якщо серйозно, то цим кроком газовики-монополісти підштовхують бюджетні установи до якнайшвидшого переходу на твердопаливні котли. На щастя, на Чернігівщині дров вистачає...

Чернігівська область.