Спільний проект з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології презентували в облдержадміністрації за участі представників Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку. Як повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, загальна вартість масштабного проекту — 32 мільйони американських доларів. Згідно з укладеною угодою, кошти на будівництво надасть Світовий банк.
Участь у презентації взяв керівник програм Світового банку з питань охорони здоров’я, освіти, соціального захисту в Білорусі, Молдові та Україні, Європі та Центральній Азії пан Фон Зао. За його словами, на розвиток та реформування медицини в Україні Світовим банком виділено 215 мільйонів доларів, з них 32 мільйони — для будівництва Вінницького кардіодіагностичного центру і навчання місцевих спеціалістів, які працюватимуть у цьому лікувальному закладі. Гість уточнив, що до участі у медичному проекті за кошти Світового банку залучено вісім областей нашої держави.
Учасникам презентації представили ескізний проект майбутньої лікувальної установи, в якій працюватиме майже 500 медичних фахівців. Його виготовили за кошти Вінницької міськради разом з проектно-кошторисною документацією. Заступник міського голови Вінниці Андрій Рева повідомив, що названі роботи коштують 10 мільйонів гривень. Він також зауважив, що під майбутнє будівництво міська влада вже виділила земельну ділянку.
— На липень нинішнього року заплановано проведення міжнародного тендеру з визначення забудовника, — каже очільник області. — Початок будівельних робіт заплановано на грудень 2016-го. Протягом трьох років об’єкт має бути введено в експлуатацію. Функціонуватиме заклад за рахунок субвенцій державного бюджету, а також коштів обласної та міської скарбниці.

Вінницька область.

 

 

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій (ліворуч) та керівник програм Світового банку пан Фон Зао під час презентації проекту.

Фото з сайту Вінницької ОДА.