Лише за два неповні місяці цього року на військову службу за контрактом Чернігівським обласним військкоматом направлено майже 170 осіб. Про це розповів заступник обласного військового комісара підполковник Вадим Лільчицький. Він зауважив, що у військових частинах досі чимало вакансій. Тому найближчим часом облвійськкомат планує запросити на службу ще понад чотирьохсот військових-контрактників.

 

Звісно, зростання інтересу до контрактної служби викликане значною мірою зростанням грошових виплат, адже з початку нового року мінімальна зарплата солдата становить майже сім тисяч гривень. Крім того, поліпшилися соціальні гарантії, які держава надає своїм захисникам: оплачувана відпустка щонайменше 30 днів, матеріальна допомога на оздоровлення, медичне обслуговування, перспективи отримання житла тощо.
Проте вимоги до претендентів на військову службу зросли. Армії потрібні високовмотивовані професіонали, сильні духом і тілом. Участь в АТО при цьому є додатковою перевагою, наголосив заступник обласного військового комісара. Тому далеко не всі охочі вступили до війська — 35 претендентів не пройшли професійного відбору, а 13 повернулися додому з навчальних частин через службову невідповідність.


Як розповів підполковник Вадим Лільчицький, вступивши на контрактну службу, людина може професійно реалізувати себе й опанувати фактично будь-який військовий фах. Так, п’ятий окремий польовий вузол зв’язку, дислокований у Чернігові, потребує зв’язківців, а у першій танковій бригаді чекають на фахівців усіх військових спеціальностей.

Чернігівська область.

 


На знімку: контрактники проходять службу у п’ятому окремому вузлі зв’язку.

Фото Віктора КОШМАЛА.