Вечірнє засідання 18 лютого


Верховна Рада на вечірньому засіданні розпочала розгляд трьох проектів законів, необхідних для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. «Сьогодні історичний день. Надзвичайно довго українці йшли до возз’єднання з європейською родиною. Може бути багато розмов, але настає той момент істини, коли кожний для себе приймає рішення. Я вірю, що в залі Верховної Ради, незалежно від політичної приналежності, кожен з нас підтримає три безвізові закони, які дозволять нам отримати рішення із запровадження безвізового режиму для українців. Тому закликаю всіх до єдності та якісної роботи», — сказав Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.


Після розгляду правок народні депутати ухвалили в цілому зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської Комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації (252 — «за»).


На початку засідання глава парламенту повідомив, що на його адресу надійшов протокол засідання фракції ВО «Батьківщина» і відповідна заява, яка підписана всіма членами фракції про відклик підписів і припинення участі в коаліції.


У свою чергу лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що треба розпочати нові переговори про створення нової коаліції і уряду. «Це шанс для України розірвати всі корупційні зв’язки, оновити життя України, побудувати нову стратегію розвитку держави», — наголосила вона.