В Івано-Франківську відбувся Антикорупційний форум. Послухати організаторів всеукраїнського «Руху за очищення» зібралися сотні мешканців області, в тому числі, і різнополярні політики, громадські активісти та представники влади. 

Перед земляками виступила співачка Руслана, яка розповіла, чому пристала до антикорупційної команди. Лідер партії «Демократичний Альянс» Василь Гацько повідомив про основні вимоги руху: відставка уряду; призначення незалежного Генпрокурора; ухвалення закону про економічні свободи; забезпечення принципу невідворотності покарання для корупціонерів; нове виборче законодавство, яке дозволить викинути олігархів з політики. Колишній редактор «Форбс. Україна», співзасновник Центру імені Кахи Бендукідзе Володимир Федорин, закликав не вірити у поширений стереотип про так званий корупційний менталітет українців. За його словами, насправді наші громадяни можуть і хочуть працювати відкрито і чесно, без хабарів і «відкатів». Дочекалися прикарпатці і виступу голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Лідер «Руху за очищення» говорив українською, цитував Франка, зазначав, що прагне з командою поміняти «всі правила гри та змінити політичний клас» в країні. І ці правила, за його словами, мають бути однаковими для всіх: «для президента, для Саакашвілі, для міністрів, для місцевих чиновників».
Організатори форуму резюмували, що сьогодні уже мало бути просто невдоволеними. Щоб зміни відбулися — слід діяти консолідовано. Для цього вони і їздять Україною, збираючи команду однодумців.

Івано-Франківська область.