Про це повідомив під час засідання Кабінету Міністрів України заступник міністра оборони Іван Руснак, доповідаючи про виконання розпорядження Голови Верховної Ради та доручення Прем’єр-міністра про розслідування за фактом, оприлюдненим на засіданні парламенту. 19 лютого народний депутат із фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв продемонстрував у сесійній залі парламенту прострелену пластину з бронежилета, в якому загинув боєць Збройних Сил України у зоні АТО.


Заступник міністра оборони  визнав, що бронепластина не витримує бронебійну стальну кулю калібру 7.62 — однак такі кулі пробивають не лише бронежилети, а й бронемобілі та БТРи.


Наступна тема — електронні державні закупівлі. Як повідомив заступник міністра економіки Максим Нефьодов, переведення всіх державних закупівель в електронний вигляд завершиться з 1 квітня — для центральних органів влади та великих підприємств, а решта перейдуть на електронні торги з 1 серпня. Державні банки також переходитимуть на електронні закупівлі.


Ось лише декілька прикладів неефективних тендерів, проведених державними органами, які вдалося зупинити завдяки електронним торгам. Наприклад, КМДА провела тендер на закупівлю кавоварок за 15 хвилин. В Міноборони перемагали на тендерах на постачання харчування для армії неіснуючі компанії. А у Дніпропетровську електродепо хотіло закупити через тендер... дві тисячі літрів віскі та горілки для святкування 8 Березня.
Одне з перших перейшло на електронні торги Міністерство юстиції. Завдяки цьому, за словами міністра юстиції Павла Петренка, обсяги реалізації конфіскованого майна збільшено в 12 разів.


Кабінет Міністрів України на своєму засіданні звернувся до Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із вимогою продавати все майно ліквідованих банків виключно на одному публічному майданчику — Міністерства юстиції — через електронні торги. Як поінформував міністр юстиції Павло Петренко, зараз ФГВФО продає ліквідоване майно банків на 59 майданчиках різних торгуючих організацій, через що прозорості немає. Натомість прем’єр Арсеній Яценюк стверджував: якщо зобов’язати Фонд реалізовувати майно ліквідованих банків на одному майданчику, можна повернути 40 мільярдів гривень. І це дасть можливість повернути більше коштів вкладникам збанкрутілих банків, як фізичним особам, так і юридичним.


Члени Кабінету Міністрів також обговорили створення національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами і запровадження електронного декларування для високопосадовців. Уряд делегував до складу конкурсної комісії з обрання членів антикорупційного агентства — заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе, заступника міністра юстиції Наталію Севастьянову та народного депутата України Антона Геращенка. Парламент ще не подав свої кандидатури до складу конкурсної комісії.


Під час засідання уряду прем’єр звернувся до правоохоронних органів із вимогою завершити судове розслідування та провести процедуру конфіскації півтора мільярдів доларів, арештованих на рахунках в Ощадбанку, — коштів колишніх соратників Януковича. Частина з цих коштів уже передбачена в бюджеті на потреби Збройних Сил, а частину може бути спрямовано на соціальні програми. Арсеній Яценюк заявив, що відбувається зумисне затягування конфіскації цих коштів.


Засідання уряду втретє поспіль транслювалося у прямому ефірі.